tisdag 1 januari 2013

2012

Oj vad fort tiden går!! Jag går in på mitt andra levande år och det känner jag på mig kommer bli något utöver det extra. För oss som bloggar tillhör det ju att man sammanställer året som gått, precis som jag gjorde förra året också. Detta året har jag ju hunnit vara med lite mer och det har inte bara tagits en bild på mig, men jag ska göra så gott jag kan.

JANUARI

Mamma fick en cykel i julklapp och jag fick en cykelsits. Äntligen kunde vi färdas på annat sätt än bara i vagnen.


Jag lärde mig att rulla från rygg till mage. Det här tränade jag lite extra på varje gång jag skulle byta blöja, väldigt kul om ni frågar mig iallafall.


Medan pappa och farfar rev och bygge nytt kök så flyttade jag och mamma ut till mormor och morfar.

FEBRUARI

Jag kommer på att jag kunde dra mig upp och ställa mig upp i sängen. Hädanefter är det jag som bestämmer när jag ska ligga ner!!


Nu går det undan!! Jag lär mig att krypa och går på gympa varje onsdag. Jag älskar att krypa i tunnlarna, jaga bollarna och leka med dem stora ringarna.


Jag får mina första skor. Pressen ökar både med att lära sig gå OCH lära sig knyta skor, vad förväntar dem sig?!

MARS

Dags att börja äta själv, och jodå, jag tycker att det går riktigt bra.


Åhh!! Min älskade giraff. Han och jag hängde nästan hela våren tillsammans.


Gammelfaster bjuder på apelsin, eller okej, jag tiggde till mig större delen av den. Men det var det godaste tiggeri jag gjort. Synd att den var tvungen att ta slut.

APRIL

Jag och Hugo skaffar oss utekläder och avancerar våra dejter till utomhus.


Jag avancerar mitt krypande till att börja gå med lära-gå-vagnen. Mamma och pappa gapar stort i flera dagar.

MAJ

Morötter, ärtor och majs kommer in i mitt liv och är definitivt här för att stanna.


Frukost på sängen och skönsång från mamma och pappa. Tänk att man ska behöva fylla ett år för att förtjäna detta.


Det blev ett hejdundrande kalas med massor av smoothies och majskrokar. Jag fick så många fina paket och så fick jag ju min alldeles egna Leo.


Livet är ju inte alltid en fest och efter att jag fyllt år så var det dags för min första riktigt långa sjukdom. I en hel vecka satt jag i denna puffen och det var i samma veva som Skrållan kom in i mitt liv.

JUNI

Moster Victoria slutade skolan och det firades i regnkläder och med galet mycket regn.


Men sen kom solen och den suger verkligen all must ur en. Det finns inget rätt eller fel sätt att sova på!!


När jag inte sov så var jag på allsång i ankparken och dansade och charmade alla gamla.

JULI

Jag åker på semester tillsammans med Tindra och Moa och alla farbröder. Fast att jag fick sova på toaletten så var det en mysig semester.


För att få ett slut på allas tjatande så bestämde jag mig för att lära mig gå. And look, no hands!!


Min finaste och bästa vän fyller ett år och det skulle ju självklart firas. Han bjöd på ett utomhus kalas med en massa ballonger, gungning i hans nya gunga och lek i klätterborgen.

AUGUSTI

Mamma som är en väldigt klok kvinna kom på den briljanta idén att jag behövde ett reserv lager med snuffar, ifall att originalet någon gång skulle försvinna. (Det kommer jag se till att den ALDRIG gör!!) Reserver i all ära men det finns bara en som duger för mig.


Jag går på min första kräftskiva. Det var mycket trevligt. Fler såna tillställningar tack!!


Slut på ledigheten!! På mina egna ben går jag mot dagis för första gången. Jag hamnar på Surre, den bästa avdelningen tillsammans med Hugo. Jag älskar varje sekund där.

SEPTEMBER

Jag hänger en del ute på gården och hos Leo och Pumba. Jag hjälper gärna till att mocka hagen, fylla på karet och plocka äpplen till ponnysarna.


Mot Stockholm!! Medan pappa springer rundor så umgås jag med gammelmoster och nästkusinerna.

OKTOBER


Jag testar på nya saker här hemma som inte alltid uppskattas, men alla kan ju inte alltid tycka om samma saker.


Jag och Hugo utvecklar vår relation lite.

NOVEMBER

Kvällen innan mammas födelsedag överraskade jag henne rejält med att bli kräksjuk. Något som jag aldrig mer hoppas kommer tillbaka!!


Jag drog till Stockholm igen och där satte gammelmoster upp mitt hår i min allra första hästsvans. Jag vill ju vara precis som Leo.

DECEMBER

Snön kom och jag fick en pulka. I den ville jag åka om och om och om och om igen, men bara när jag själv fick bestämma.


Detta året ägde jag på pepparkaksbaket. Jag kavlade som om jag aldrig hjort något annat i mitt liv.


Lucia kom och det gjorde även mitt humör. Jag vet inte vad som händer men jag vill absolut inte det som mamma och pappa vill och det visar jag, och lite till!!

Jag som ni ser så har det varit ett väldigt händelserikt år för mig. Många första gånger har jag fått uppleva och de flesta till min stora förtjusning. Det är nog bara tomten som mer än gärna får lov att hoppa över mig nästa år, eller detta året. Jag inviger detta året men en resa till Mexico, (jag kommer att även ta semester från bloggen, jag finns där och kommer tillbaka så håll ut) men efter det återstår det att se vad som kommer att hända.


GOTT NYTT ÅR!!

1 kommentar:

  1. Sicken stor tjej du vuxit och blivit under 2012.. så roligt att få se en tillbakablick på allt vad du hittat på. Faster ser fram emot massor av nya fina bilder på dig och vad du hittar på i det nya året.. Gott Nytt År :-) kram

    SvaraRadera