torsdag 2 januari 2014

ÅRSKRÖNIKA

JANUARI
Jag drar till Mexico. Jag badar, springer barfota, är nakenfis, äter guacamole på både längden och tvären och jag älskar fotduschen. Fler fotduschar åt folket!!

FEBRUARI

Jag upplever min första besatthet och detta blir av Karlsson på taket. Helst av allt hade jag velat sitta inne hela dagarna och se Karlsson om och om och om och om igen. Så fort den tar slut så bryter jag ihop.

MARS
Det är dags att ta klivet från litet krypin till jätte stort rum. Jag får både ny säng och en bokhylla, som jag helst av allt kryper in och sätter mig i.

APRIL
Jag åker karusell för första gången och jag älskar det. Traktorer, bilar, hästar, svanar, tekoppar spelar ingen roll, så länge det heter karusell så är jag väldigt nöjd och tyst!!

MAJ
Jag fyller 2 år!!! Jag får pippikläder, pippiskor, pippitält, pippibok, pippiväska, pippipärlor.. med andra ord så är Karlsson för länge sedan utbytt mot min nya idol, Pippi.

JUNI
Såhär kan det gå när inte Maggie karuseller åka får!! Det är midsommar och jag är på Bakken. Där är karuseller överallt och då plötsligt säger mamma och pappa att det räcker nu. Hur tänkte de då?!

JULI
Jag hänger en hel del på landet hos mormor och morfar och nakenfisar mig från morgon till kväll. Jag träffar också Hugo mycket och badar både i hans badkar, lilla pool och stora pool.

AUGUSTI

Efter 8 veckors sommarlov är det dags att börja dagis igen. Nu är jag bland de äldsta på Surre och jag tar väl hand om mina små grannar, Bosse och Arvid.

SEPTEMBER
Leo blir sjuk i fötterna och jag åker ut och klappar och pussar på honom. Jag tog också med mina nalle puh plåster till honom men han hade redan så fint silvrigt plåster så det får bli till nästa gång.

OKTOBER
För första gången så rider jag på Pumba och behöver jag säga annat än att jag älskar det också. Men störst av allt denna månaden är ändå att lilla Viggo föds. Han är så fin så fin och jag vill lära mig allt om hur man gör med små bebisar.

NOVEMBER

Jag slutar att vila middag på dagis. Helt självmant. Till en början är det lite kämpigt med att hålla sig vaken på eftermiddagarna men skam den som ger sig. Jag är också helt blöjfri på dagarna och att bajsa på pottan var ju inte så farligt som jag först trodde.

DECEMBER

Detta året är jag mer redo för lucia och i flera veckor har jag övat på hur man håller händerna och alla julsångerna. Christine, Viggo och morfar kommer och överraskar mig på dagis.


Jag rider stor häst uppe hos Christine och lyckan är total.


Jag åker till Liseberg och åker karuseller och hälsar på tomten. Bara hälsar, inte kramar!!


Och min nästa sista dag på förra året spenderade jag med min bästa vän Hugo. Bättre avslut får man leta efter.

Det har varit ett händelserikt år med många "första gången" upplevelser. Att toppa 2013 blir svårt men med tanke på vad som redan diskuteras här hemma så vet jag om att det kommer att bli ett toppen år.

4 kommentarer:

 1. Ett år går så fort, men du har verkligen hunnit med mycket, Maggie :-)
  Och stor tjej har du blivit. Spännande och följa dig och nyfiken på vad 2014 bringer. Gott nytt år! Puss&kram faster

  SvaraRadera
 2. Lika mycket som du har lärde dig förra året, får du lära Viggo detta året :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Eva, det ligger ju såklart i betraktarens ögon vad man tittar på, men jag ser då rakt inga underliv! Däremot en välmående, pigg och glad flicka. Om du inte gillar vad du ser, föreslår jag att du slutar läsa denna eminenta blogg!! Kram till söta Maggie från Gammelmoster Line

  SvaraRadera