måndag 30 juni 2014

BÄSTA


Igår fick jag äntligen hänga med min bästis Hugo. Det går inte en dag utan att jag frågar var Hugo är, hur länge ska han vara ledig, när kan jag leka med Hugo och när kommer hans bebis ut?!!! Ja som ni ser lite i bakgrunden så har den lilla envisa bebisen valt att stanna kvar i Hugos mammas mage och verkar trivas utomordentligt där inne. Men igår knackade jag på magen och bad snällt om att den skulle komma ut väldigt snart. Att Hugo är min bästis har ni väl inte missat?!! Igår efter att vi hade kramats så ville Hugo stämma av läget lite och fråga; visst vi är kompisar?!! Självklart är vi det och jag hoppas att vi alltid kommer att vara det. 

tisdag 24 juni 2014

SOMMARLOV

S O M M A R L O V ! 

Än så länge har jag hunnit med att.. 

Måla med fingerfärg. Lite halvklurigt eftersom jag inte gillar att bli kladdig men det går. 

Vila lite. Det är viktigt att göra om man ska orka med att ha 6 veckors sommarlov. 

Hoppa "mutsmatta" i Åhus. Pappa säger att vår trädgård är för liten för en men jag ska nog visa honom. 

Dansat runt midsommargranen tillsammans med halv tjocka släkten. 

Gått morgonpromenader med Peppe. 

Hälsat på "masessan" och försökt mata henne med spån. Det gick inget vidare. 

Och sopat upp eller runt all spån som
"masessan" inte ville äta. 

Jag älskar sommarlov!! 







onsdag 18 juni 2014

KECKE


Alltså!! Finns det något godare än en knaprig knäckemacka på morgonen?! Mamma och pappa lockar med supergod yoghurt, smarrig müsli och nyttig gröt men jag har bara smaklökar för knäcke. Och kanske det viktigaste av allt, det ska bara vara smör på. Absolut inget pålägg som förstör. Ja det var allt jag hade att säga idag.

söndag 15 juni 2014

KLARA, FÄRDIGA, SPRING


Just nu har jag väldigt mycket spring i benen och jag har absolut inte haft tid för att sitta och knappa på någon blogg. Jag fick frågan om jag redan har gått på sommarlov, men så är alltså inte fallet. Nej, inte förrän nästa vecka är det dags att packa ihop alla mina saker på Surre och säga hej och tack för denna tiden. Sen med tanke på att jag måste hinna packa och flytta och sova borta en väldans massa nätter så kan jag inte garantera någon större aktivitet här inne, men som vanligt ska jag göra mitt bästa för att göra er nöjda. 



söndag 8 juni 2014

STOR TJEJ

Så var den stora dagen här. Dagen då jag ska lämna mina nappar till Pippi. 

Min napp-väska har sedan länge stått packad där hemma men imorse åkte den sista nappen ner i den. 

Det var med tunga steg som jag gick emot bilen. 

Jag inspekterade först napp-tunnan för att verkligen se om det är så många barn som mamma säger som har lämnat sina nappar. Det var det!! Det var också nu som jag försökte in i det sista med att försöka få behålla en, bara en endaste ynklig liten napp. 

Det blev ingen napp. Varenda en åkte ner i tunnan. För varenda napp som jag slängde i så fällde jag en tår. Men innerst inne vet jag om att jag är en stor tjej nu och att Pippi och Herr Nilsson behöver mina nappar mycket mer än vad jag gör för att kunna sova gott om nätterna. 

Som belöning fick jag välja fritt inne i Pippi butiken och genast kände det lite bättre. 





onsdag 4 juni 2014

EN FESTLIG DAG

Det kan hända att det var sommar/avslutningsfest idag på dagis för oss som ska börja på stora avdelningar. Men det viktigaste av allt var att Hugo också var bjuden idag. Jag sprang mitt fortaste in och letade efter honom i alla rummen, men ingen Hugo. Då fick jag berättat för mig att han var och hälsade på Tina och det är ju hela 6 dagar sedan vi sågs sist så jag var bara tvungen att ta mig dit också. Innan jag hann påbörja mitt riktiga raseri utbrott så kom han, ja Hugo alltså, lugnt lunkandes emot mig. Och där stod jag, med öppna armar och ett stort leende på läpparna. Äntligen fick jag träffa honom igen!! Han sträckte ut sina armar och sedan kramades vi en låååååång stund in vi gick hand i hand in till de andra barnen. 

En bild på oss för jätte länge sedan.. Redan då visste jag och kände på mig att  den här lilla killen kommer att bli min bästa vän. 

Ja just det ja. Vi hade ju den här festen idag och alla vi som ska flytta en trappa upp eller ner, upp i mitt fall, fick ett sånt här fint diplom. Jag har världens bästa fröknar!! 

söndag 1 juni 2014

IGÅR

Medan mamma och pappa gick på galaj igår.. 


..så hade jag mitt egna galaj hemma hos Bergströms.