söndag 30 december 2012

PICK PACK



Jag håller på att packa för fullt. Mamma packar ner och jag packar upp, ett system som jag tycker funkar utmärkt. I julklapp fick jag en alldeles egen resväska och i den ska jag packa ner mina leksaker som jag själv ska välja ut. Om en vecka drar jag, så igår passade jag på att dejta med Hugo. Jag bjöd på frukost och han bjöd på sig själv. Han är så himla fin och rolig Hugo. Jag kommer sakna honom nu när jag är borta.

Igår passade jag också på att åka till alla barns favorit plats, eller det borde vara det iallafall, nämligen Ikea. Jag förstår inte varför folk åker till lekland när Ikea finns. Där finns både sängar och soffor att hoppa i, små rum som är fyllda med leksaker, god mat och självklart en massa saker som man absolut inte får lov att röra men som man ändå inte kan låta bli. Jag älskar Ikea!!

fredag 28 december 2012

IGÅR

Här hemma är det bannemej ingen rast eller ro. Igår hade jag båda händerna fulla, från det att jag vaknade till det att jag stupade i säng.

Vaknade 9.15
Åt frukost
Klädde på mig
Gick ut med Peps
Handlade på Apoteket
Provade sommarkläder
La fram sommarkläder
Fikade
Lekte och röjde
Bakade kaka



Vilade 2 1/2 timme
Åt middag
Tittade på Emil
Busade med Peps
Hjälpte till att plocka undan det jag röjt fram
Packade upp tvätten
Provade tvätten



Åt mellis
Gick ut med Peps igen
Tog på mig pyjamas
Åt välling
Busade med mamma
Borstade tänderna
Somnade gott!!

torsdag 27 december 2012

BMB



Numera är jag också liten men stolt ägaren till en Marlene tröja. Jag har spånat på mammas ett tag men det kom jag snabbt fram till att dem blir alldeles för stora för mig. Men faster måste ha hört mina böner och berättat hur snäll jag varit för mannen i det vita skägget. Nu kommer jag att vara snyggast på semestern, för ja just det, snart ska jag resa långt långt bort.

onsdag 26 december 2012

DAN EFTER DAN

Det är värst vad snabbt dagarna går snabbt just nu när det är lov och allt. Julafton är förbi och för mig var det vilken dag som helst. Paketen lockade mig inte så värst mycket och köttbullar och korv brukar jag ju äta och framförallt så vill jag aldrig mer träffa på den gamla mannen i det vita skägget igen. Fy bubblan vilken läskig typ!! Om man ska se till hur många paket jag fick så måste jag har varit VÄLDIGT snäll detta året. Bäst av allt var en bok med fina prinsesshästar som kan låta och som jag fick av Kajsa. Mamma godkände också den, inte bara för att den handlar om hästar utan för att den var pedagogisk och ingen onödig sak. Ni skulle bara veta vad man får dras med när man bor i lägenhet och har en mamma som jobbar på dagis.

Igår var det onepiece mys hos mormor och morfar. Där åt vi också köttbullar och korv. Undra om man ska behöva äta det varenda dag nu?! Efter maten fick jag äntligen hälsa på Leo och Pumba. Just nu är dem lite av mina favoriter och Peppe såklart.

söndag 23 december 2012

PUPA

Det här med julklappar kan jag definitivt också vänja mig vid. Jag som inte ens har haft en önskelista detta året, jag vet ju inte ens vad en önskelista är för något!! Med trots det så hade gammelfaster ordnat en riktig överraskning till mig.

Jag fick ett snöre som dem ville att jag skulle hålla i och följa. Som ni kan se så blev jag väldigt förvånad och det krävdes några kloka sekunder innan jag bestämde mig för att gå med på detta. Och tur är väl det att jag gjorde det för i slutet av snöret fanns min alldeles egna 'pupa' (pumba).


"-Titta, titta!! Pupa!! Titta, titta!!" Jag kunde inte tro mina ögon.


Hoppla, hoppla!!

Nu skulle man kunna tro att jag har ridit en väldans massa gånger innan, men så är det inte alls. Sanningen är att jag aldrig har suttit uppe på en häst och för att aldrig ha gjort det så skulle jag vilja kalla mig själv för en naturbegåvning, (ett ord som jag hörde mamma säga och som lät väldigt bra). Jag fattade tyglarna, spände skänklarna, rättade på ryggen och gungade iväg. Vilken tur att jag för en gångs skull gjorde som dem vuxna sa och följde det där snöret.

lördag 22 december 2012

LOV

Det här med att alltid ha jullov skulle jag inte ha några större problem med att ha hela tiden. Än så länge har jag hängt med moster Kicki i två dagar, fikat på stan med både mamma och pappa, badat länge länge i badkaret med mamma, kollat på julkalendern varje kväll (vanligtvis så sover jag ju då) och sist men inte minst så sover jag läääännnnnngggggeee på morgnarna och vilar flera timmar på middagen. Det mina vänner, det är ett riktigt jullov och bättre blir det!!

onsdag 19 december 2012

UJO

Jag har jullov, jag har jullov, jag har jullov!! Egentligen skulle jag inte ha slutat på dagis förrän på torsdag men efter en sömnlös natt, en arg mamma och ett besök hos doktorn så blev det så här. Jag ha såna dumma kockar i halsen igen men som tur var så var mamma på krigsstigen igår, (ibland är det bra att hon också har humör, men bara ibland) och äntligen har jag fått rätt medicin.

Fast jag måste ta medicin och inte får lov att vara mer på dagis så lugnade det sig när mamma berättade att Hugo skulle följa med mig hem från dagis. Hugo är ju min bästa pojkvän och vi har aldrig tråkigt ihop. Gissa hur glad jag blev när jag för första gången fick ta med hem kompis igår?! Däremot så fällde jag en tår när han var tvungen att gå, eller ja hans mamma sa att han var tvungen att följa med hem, för mig hade han gärna fått lov att sova över. Nu ska jag vara hemma jätte super duper länge och jag vet inte när jag får träffa honom igen.


Min bästaste Hugo!

måndag 17 december 2012

JAG

Ja men tänka sig, idag blir jag hela 19 månader. Det ni!! Just nu händer det som sagt väldigt mycket i mitt liv. Enligt gammelmoster heter det utvecklingsfas och inte alls trotsålder. Jag äter väldigt bra och klarar mig fint utan vällingen på morgonen. Det är ju faktiskt mycket mysigare att äta frukost med mamma och pappa, för då kan man äta lite av deras frukost också. Peppe (peps) är min absoluta favorit där hemma just nu. Jag kallar på honom hela dagarna och även på nätterna, fast då kommer han inte. Andra ord som jag tycker om att säga är;

Pappa
Titta
Bumpa (strumpa)
Pampa (lampa)
Gakka (zacco)
Ia (Pia)
Pupa (pumba)
Hej hej
Tack tack
Oa oa oa (tänk om jag hade en liten liten apa, ompa, ompa)

Min nya grej som jag gör är att plocka av mig blöjan så fort jag inte har byxor på mig. Det är jätte roligt att dra den upp och ner och upp och ner. Jag har en potta som jag brukar sitta på när jag borstar mina tänder men syftet med den är ju helt klart något annat och det märkte jag när mamma plötsligt började hoppa upp och ner och klappa händerna över att det kom lite kiss i den, (ibland undrar jag om hon är som hon borde vara). Men trots det så är det fortfarande mycket roligare att kissa på golvet och sedan plaska rundor i det.

Ja detta var lite om mig. Om det är något annat ni undrar över eller vill veta så är ni alltid välkomna att höra av er eller skriva en kommentar, för det var allt för längesedan nu.

MORGON



God morgon allihopa!
Som jag skrev sist så behövde jag en liten paus och som det känns just nu så känns det lite bättre också. Jag har snackat med mina polare som redan varit igenom detta, och dem säger att föräldrarna ska vara stolta över en om man är trotsig(!!) och det kan jag ärligt säga att någon stolthet kan jag inte riktigt känna av. Sen säger dem också att i flesta fall så blir man oftast trotsig om ens föräldrar också var det när dem var små, och med tanke på att jag ska vara lik min mamma och vad jag har hört om henne när hon var liten och stor den delen så förstår jag absolut inte hur hon kan klaga på mig. Och så farlig kan jag inte vara eftersom jag fick följa med till både Väla och julbord i helgen, sen hur det fick är en annan femma men med var jag iallafall. Det här med julbord känner jag är något för mig. Prinskorvar, (fast dem hade inga kronor), köttbullar, potatis, lax, sås, macka, en massa gröt och pepparkakor. Och det bästa av allt är att man fick ta hur mycket man ville, av ALLT!!


torsdag 13 december 2012

NEJ NEJ NEJ

Vad är det föräldrar inte förstår?!! Jag vill inte ta av mig pyjamasen, jag vill inte heller ha den på mig, jag vill inte äta macka, jag vill absolut inte ta någon medicin, jag vill inte byta blöja, jag vill inte borsta tänderna, jag vill inte borsta håret och bannemej inte sätta upp det, jag vill inte ta på mig kläder, jag vill inte ta på mig ytterkläder, jag vill inte gå själv, jag vill inte vara ute, jag vill inte ha vantar på.. vad är det som är så svårt att förstå?!! Ibland vill man bara inte.

Mamma behöver en paus och det behöver jag också ska jag få be om att tala om.

VILL INTE

Förlåt att jag inte har hunnit skriva. Enligt mamma och pappa är jag inne i en tidig trots fas som inte tillhör denna sidan av världen. Vad bra säger jag, för då kanske jag, olivia och isaac förstår varandra. Men nu är min fråga; kallas allt för trotsåldern bara för att man vet vad man vill?!! Är mamma och pappa i trotsåldern varje gång dem inte vill allt som alla andra vill också?!! Självklart är det inte jätte kul att behöva skrika över allt men om det är det som krävs för att dem ska fatta vad det är jag vill och inte vill så fortsätter jag nog lite till. Nu ska jag på lucia på dagis, vi får väl se hur det går!!

måndag 10 december 2012

MER MER MER

Det var ju ett väldans klagande på vädret idag. Nu tycker jag att ni får bestämma er. När det inte snöar så gnälls det och när det väl snöar så gnälls det då också, hur ska ni ha det?! Om ni frågar mig så kan jag inte vara gladare. Ju mer snö dessto mer pulkaåkning blir det för min del.



För så här kan vi verkligen inte ha det, ingen snö och jag själv som drar. Stopp och pålägg!! Nej mer snö åt folk eller i allafall till oss barn som annars vägrar gå ut i kylan.

söndag 9 december 2012

KAVLARE

Förra året gjorde jag ingen större nytta och få lovade jag att detta året skulle jag också baka pepparkakor och det visade sig att jag är en riktig naturbegåvning när det gäller just att baka pepparkakor.


Det var ingen som behövde visa mig hur man skulle göra utan jag bara fattade ett stadigt grepp om kaveln och la degklumpen mitt framför mig och innan någon hann öppna munnen så var jag i full gång med att kavla.


Nästa moment var att göra figurer och även det kräver sin kvinna, men för mig var det rena barnleken. Fast att mina figurer blev väldigt snygga så kände jag att kavlandet var mer min grej så formarna flög i golvet och ett nytt stadigt grepp fattades om kaveln.

Till nästa års bakning vet jag exakt vilken position jag ska ha, första kavlare. Detta året var bara uppvärmning, nästa år är jag tillbaka på riktigt!!

fredag 7 december 2012

PLANTA

Någon har planterat ett träd i vår hall på exakt samma plats som förra året!! Hur märkligt är inte detta, att samma sak händer igen?! Jag är förbryllad!!



torsdag 6 december 2012

ÄNTLIGEN

Tjoho!!! Äntligen vill jag vara ut igen. Jag tycker ju faktiskt om att vara utomhus även om hemma är bäst, men sedan denna kalla dumma snön och kylan kom så har jag vägrat. Icke att jag byltar på mig alla dem kläderna, klämmer ner fötterna i tjocka skor och ger mig ut i detta vädret. Aldrig!! Men så igår vände det. Mamma propsade på pappa att köpa en pulka till mig, i hopp om att få kunna vistas ute överhuvudtaget de närmaste månaderna. Det kan ju bli lite jobbigt annars för Peps om han måste hålla sig ända till mars. Och tänk så rätt hon tänkte. Jag älskar den!! Hur kul är det inte att se sina föräldrar slita och svettas medan man själv sitter och njuter. Det är toppen!! Så toppen att jag till och med fick lov att åka igår ikväll, i pyjamas!! Ibland hjälper det att höja rösten lite för att dem ska ge med sig. Och självklart i morse blev det pulka till dagis. Jag längre redan till i eftermiddag, för då ska jag åka ännu mera pulka.


Moster kom in till stan och hjälpte till att dra mig.


Jag kan inte få nog. Mitt nya färdsätt till dagis.

tisdag 4 december 2012

BÄST

På fyra ben går den som jag gillar allra mest, gillar, gillar, gillar allra mest.


Min fina lilla 'Eeoo' och..


..min fina lilla 'Peppe'.

måndag 3 december 2012

AARRRGHHHH

Idag är ingen bra dag. Först blir man väckt av pappa, sen får man vällingen utbytt mot macka (och det hotar dem med att fortsätta att göra), sen blir jag utdragen i detta förbaskade väder som jag INTE ALLS tycker är särskilt roligt (vem fasiken har bett om detta?!), sen när man tror att man ska få vila på dagis så blir man återigen väckt men denna gången av någon som tydligen inte tycker att vi andra barn NÅGONSIN ska få sova ut ordentligt, sen kommer mamma och hämtar mig och det var ju bra fram tills det att hon tryckte ner mig i vagnen och skulle ut och gå igen i detta jäkla vädret, sen blev det lite bra igen när vi kom upp till gammelfaster men sen när det var dags att ta på alla dessa förbaskade kläder så var det slut på det roliga, IGEN!! Sen att jag tycker att det tar alldeles för lång tid att få kvällsvällingen (den släpper jag inte så lätt), att jag inte känner för att borsta tänderna eller för att gå och lägga mig kan ju inte bara vara mitt fel alltid.

lördag 1 december 2012

SÅ DET SÅ



Jag vet inte om det är mamma som har blivit alldeles tokig och glömt att det faktiskt är vitt på marken utanför eller om ryktet verkligen stämmer att jag ska på en lång resa till väldigt snart. Men med tanke på att en stor kasse med sommarkläder bars ner idag så håller jag tummarna för att det är ryktet som stämmer. Fast att jag insisterade att jag visst kan gå i blöja hela dagarna så skulle det ändå provas en himla massa. Okej, tänkte jag. Jag kan väl prova men bara på ett villkor och det är att mina jeansshorts ska med. Mamma förklarade att dem inte längre passar men att hon kunde försöka hitta ett par nya till mig. Nix, nix sa jag. Dem ska med. Mamma försökte igen övertala mig att det kanske finns några andra som jag kan packa med, men för mig finns det bara ett par shorts och det är mina jeansshorts. Punkt slut. För att få ett slut på diskussionen så hoppade jag lätt ner i shortsen och knäppte knappen utan att ens behöva hålla in magen, fast att dem faktiskt är i storlek 68 (4-6 månader) om man nu ska tro det som står på lappen. Men det behöver man ju inte göra, för så länge dem passar så måste det ju vara det som räknas.