måndag 30 april 2012

BUS

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. I lördags hade mamma tänkt, efter att vi hade träffat mina nästkusiner som pratar lite konstigt, att träffa tant Lina och pappa slog på stort och skulle träffa alla farbröderna. Men så blev det lite tokigt och en massa utslag poppade upp i hela ansiktet och över hela kroppen på mig så det blev till att åka till BUS fabriken (barn och ungdomssjukhus). Förra gången jag var där var jag lite mindre och slapp stanna så länge. Men denna gången var där fullt med en massa andra barn och jätte roliga saker att leka med. Pappa var inte lika road och värre blev det när dem glömde bort oss och kvällen blev till natt men skit i det för så länge det är outforskade marker så klarar jag mig, ja och att mamma också är med såklart.


Har ni sett alla sladdarna som man kan dra i, och det långa långa pappret som ligger på sängen som aldrig tar slut oavsett hur mycket man än drar i det.

Men igår blev det som mamma och pappa hade tänkt sig. Först hälsade vi på min andra gamla mormor som är i himlen. Jag är lite osäker på om hon jobbar där så som mamma och pappa gjorde innan eller om hon bor där. Sen blev det middag med farmor, farfar och faster och mamma och pappa såklart. Det är väldigt viktigt att dem är med överallt just nu.

Hoppas att ni också har haft en trevlig helg.

fredag 27 april 2012

DOLT

Attans!! Jag som trodde att om jag bara lärde mig att resa mig upp i vagnen så slapp jag att vila. Men vad jag då inte visste var att mamma hade ett dolt knep för att hålla mig nere. Bara till att inse sig besegrad och att jag kanske ändå är lite trött.

torsdag 26 april 2012

GAPA STORT

Igår var dagen då både jag och mamma och pappa gapade av förvåning. Mamma och pappa började med att gapa på morgonen när jag tog min gå-vagn och gick en runda. Det heter ju inte gå-vagn av ingen anledning men för mamma och pappa verkade detta vara det största som har hänt dem, iallafall detta året.



Sen var det min tur att gapa stort när mamma överraskade både mig och sig själv med att laga egen "barnmat". Detta är det ett evigt tjatande om bland alla mammor och jag förstår överhuvudtaget inte varför, burkmat som är så fantastiskt gott. Igår blev det iallafall potatis och dem där gröna träden som dem kallar för broccoli mos och hade min mage inte varit så liten så hade jag slickat skålen ren. Yummie!!

onsdag 25 april 2012

BEBIS



Tant Elin har fått en egen liten bebis och jag har fått en ny tjejkompis. Välkommen Elsa!! Hoppas att vi ses snart så att jag får klappa och slicka lite på dig.

tisdag 24 april 2012

PLAY DATE

Tisdag igen och det innebär en massa bus med Hugo. Denna soliga dag tog våra mammor med oss till lekplatsen. Som vanligt ville min mamma att jag skulle vila och som vanligt ville jag inte vila. Vad är det med mammor och denna vilan?!!! Och hur vill dem att man ska kunna vila när Hugo sitter och sjunger i vagnen och är redo för lek i sanden?!!! Nix, det blev ingen vila för min del. Istället röjde vi i sandlådan bland kottar och löv och gungade högre än vad våra mammor är.



När jag kom hem igen så ställde mamma fram en skål med en massa konstiga små gröna träd. Tanken var att jag och Hugo skulle ha kalasat på dessa på lekplatsen men dem glömdes bort bland alla försökt till vila och grus i munnen. Vad tanken med dessa gröna träd var är jag inte riktigt säker på, men enligt mamma så skulle man iallafall inte rita med dem som var min första gissning.

söndag 22 april 2012

ALL KRAFT

Det tar på krafterna att vara på kalas. Mamma och pappas tanke var att jag skulle ha vilat middag för en sisådär 4 timmar sedan, det var inte min tanke!! Men nu tog krafterna slut.

lördag 21 april 2012

HINNA

Igår hade jag dagen fullproppad med en massa saker och hade därför inte tid att skriva. Jag började dagen med en tur i cykelsadeln som tog mig först till Isak som tyvärr inte var hemma och sedan en tur inom gammelmormor.
Lite senare blev det en lång tur i vagnen. Jag tycker ju verkligen jätte mycket om min vagn men just nu känns den lite tråkig. Helst av allt skulle jag vilja ta mig fram på mitt eget sätt, som just nu är krypning, och detta säger ju sig själv att det håller ju inte i längden. Hmm.. får klura lite på detta.
Ännu lite senare så var det dags att besöka farbror Mackan. Han pratar lite läskigt och har inget hår men vad gör det när man får lov att slicka OCH trycka på alla hans fjärrkontroller. Det kallar jag vardagslyx!!

När man lägger sig sent så vaknar man också sent och framåt lunch när jag intagit vällingen och fått kläder på mig så var det pappa och jag som styrde cykeln mot farmor och farfar för att hälsa på.
Nu busar jag med Peps samtidigt som jag läser alla mammas tidningar, röjer allt som kommer i min närhet, tränar på att stå själv och tittar på hästar på tvn.

onsdag 18 april 2012

ONSDAG

Efter min tre timmars vila idag så har jag hunnit med en väldans massa. Bland annat så tjuvstartade jag lite med 1 års maten och det smakade ju riktigt smaskens.


Snart är hela kylen fylld med dessa stora smarriga burkar och 8 månaders maten är ett minne blott.

Sen drog jag mamma och Peppe ut till mormor och morfar för att lämna nya borstar till Leo. Där ute väntade också gammel faster, moster Vicki och Kajsa som såg till att jag fick en riktig åk tur i lära-gå vagnen.


Det är ju betydligt mycket roligare att åka i den än att behöva lära sig gå.

Och självklart var jag ute och klappade lite på Leo också. Fina fina Eo!!

tisdag 17 april 2012

KVÄLLEN

Vad är bättre än att vakna upp och få se att Hugo min vän sitter i min stol?! Jag blev väldigt glad men han blev nog aningen gladare för sen kunde han inte låta bli mig medans jag skulle äta. Fick utforskat några nya områden på honom idag såsom att han också har fötter, konstigt nog, och att han har väldigt fina ögon som jag visst tycker att jag borde få känna på med mina fingrar. Det får bli nästa gång!!

Min kväll avslutade jag med mamma och pappa i mat affären. Hade jag inte gjort det så hade Peps allt fått delat med sig av sin mat imorgon. Där fick jag visat för de övriga handlarna att jag både kan sjunga och spela trumma, och för folket i den tråkiga kön fick jag visat upp några av mina moves.



Med detta i bagaget så somnar jag nu gott och laddar inför en sista månad som månadsbarn.

MÅNAD 11



Det är min sista månad som månadsbarn. Nästa gång blir jag år istället. Än så länge har jag förgyllt min dag med att leka med mammas mobil, därav alla bilder ovanför. Snart kommer Hugo hit och blir "grädden på moset" som dem vuxna konstigt nog hade uttryckt sig.

måndag 16 april 2012

VILANDE FORM

Efter lite "semester", (Ullared och Göteborg!!) så behöver man ta det lugnt för att komma tillbaka in i vardagen igen. Idag har jag hunnit med en runda i vagnen tillsammans med Hugo och våra mammor, vilat en väldans massa och hälsat på farmor och farfar. En lagom bra start på veckan!


Ja och så har jag tittat lite på ponnyakuten. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har några problem med Leo eftersom jag har överlåtit det fysiska arbetet med honom åt mamma, mormor och Johanna, vilket dem klarar galant. Men förr eller senare så är det min tur att ta över och då är det ju bra att veta hur man ska göra.

fredag 13 april 2012

SEMESTER

Är det någon som vet eller har hört om vi ska flytta?! Hela bilen är full proppad med saker och då snackar mamma ändå om att vi ska åka och handla en massa nya saker till mig. Pappa bara skakar på huvudet men av någon anledning så brukar det bli som mamma vill. Det ryktas även om att jag ska få träffa mina nästkusiner. För att inte veta något så låter det ändå som om att det kommer bli en rätt så bra helg.

onsdag 11 april 2012

EN TANKE

Jag tänkte att efter att ha sett pappa torka golvet häromdagen, att jag skulle göra likadant och plaska lite också såklart.
Peps kan ju inte alltid få ha vattnet för sig själv.



Detta tänkte inte alls min mamma var en särskilt bra ide. Är det inte konstigt?! Oavsett vad jag än gör så tycker inte mamma om det. Som till exempel när jag lite senare tänkte att jag skulle rensa bland mina ytterkläder och la dem så fint i hela hallen. Men ack nej, inte ens detta uppskattades. Suck.

HEJA ER

Åhh vad det är roligt när ni kommenterar.
Jag blir så himla glad!!
Fortsätt, fortsätt, fortsätt.

tisdag 10 april 2012

TRION

Nu har precis grabbarna gått härifrån. Imorse trodde jag inte att vi skulle träffas, (mamma sa inget) men hux flux så var jag på promenad med Hugo och sen dök Isak också upp och ville leka med oss. Isak gillar inte riktigt när jag tar på honom och jag har ju lite svårt gör att behärska mig när jag ser dessa fina killar. Men nu har jag fått klappat lite på Isak och slickat lite på Hugos byxor så att jag iallafall klarar mig till nästa gång vi ses.


Ja just det, vi fick läst mammas tidningar också. Isak lärde oss hur man snabbast drar i sönder en sida och gör så många bitar som det bara går av den.


Alla goda ting är tre!

DRÖM

Igår var det söndag fast att det var måndag och pappa var ledig som fick jobba i söndags när det var söndag som han i vanliga fall brukar vara ledig på(!!) Det här med påsken låter rörigt och det är skönt att det är över så att allt kan bli som vanligt igen. Idag är det tisdag och bara tisdag!!

Jag har börjat att drömma mardrömmar eller är det min nya tand som spökar?! Jag vet inte riktigt mer än att jag vaknar och är jätte ledsen och vet inte riktigt var jag är, fast att mamma och pappa la mig i min säng och som jag än så länge inte lärt mig ta mig ut. Jag har ju alla mina nappar också i sängen men dem hjälper inte riktigt just då. Kanske är det min nya tand som börjar komma neråt. Det gör ju så fasligt ont. Kan inte alla bara komma på en och samma gång?! Fast det är klart, då hade jag ju inte kunnat lära mig gnissla tänderna. Det gör också fasligt ont men det är rätt så kul och sen så blir mamma tokig på mig varje gång jag gör det och då måste jag ju göra lite till bara för att.

söndag 8 april 2012

GRANNEN

Pappa jobbar, mamma har kli i halsen, Peps är hängig och jag, ja om jag bara visste vad det var för konstigt med mig. Mamma har försökt med det mesta att göra mig glad men eftersom vi inte riktigt talar samma språk ibland så har hon inte lyckats så bra. Men det visste min granne. För plötsligt låg det en jätte fin teckning i vår hall som Astrid har ritat till mig. Det är den första och finaste teckningen som jag har fått.

torsdag 5 april 2012

ÄGGAD

Igår kom min gammel farmor nr 2 på besök, samtidigt som min gammel moster och nästkusiner också var på besök. Vissa dagar kommer ingen alls och hälsar på medans andra dagar kommer alla på samma dag. Knepigt!! Iallafall så fick jag ett väldigt färgglatt ägg av henne och inuti låg det en lapp med en gubbe på som mamma genast stoppade i sin plånbok. Lite orättvist det där kan jag tycka. Det är jag som får en massa saker men så får jag inte lov att leka med dem(?!)
Nu har jag precis kommit ut till mormor och morfar. Det ryktas om att det kommer bli stoj och lek med både kusinen och moster här ute och om jag inte såg fel så kunde jag skymta min stall-overall också i packningen.


Jag undrar allt vad som gömmer sig i mormors "lilla" ägg.

onsdag 4 april 2012

PIRR PIRR

Jag tror att jag är lite kär. Jag vet inte riktigt hur det känns eller ska kännas men om det är innebär att man blir väldigt glad när man ser någon så är jag definitivt kär. I Hugo!! Jag kan inte sluta le eller ta på honom när jag får syn på honom och tillsammans härjar vi vilt och vill såklart ha samma saker också. Igår va jag hemma hos Hugo och lekte. Han fick sitt namn i helgen och då fick han super många roliga saker som vi lekte med.



Först lekte jag lite själv medans Hugo vilade men sen så kom han ner igen och då var jag tvungen att ta lite mera på honom och slicka på hans huvud. Ser ni den stora bilen som är fylld med bollar?! Vilken grej alltså!! Hur kul som helst att se hur många bollar man hinner kasta ut på så kort tid som möjligt, eller fram tills ens mamma blir galen på en.

måndag 2 april 2012

PÅ HUVUDET

Barnen på dagis har blivit helt galna. Dem springer rundor med kvastar, disk handdukar runt huvudet i långa kjolar och letar efter ägg(!!) Och här hemma har mamma ställt fram en massa grenar i en vas som hon tycker är fasligt vackert. Vad är det som har hänt med folk?!


Barnen må vara tokiga men lite roligt såg det allt ut med en handduk på huvudet och enligt säkra källor så är det denna veckans mode. Bäst att hänga på!